Leuk dat je mee komt lezen! Dit is het eerste blogartikel op deze website en hierin zal ik je meer vertellen over wat ik precies met je wil delen hier.

Het idee om meer te delen over de onderwerpen waar ik me mee bezig houd met mijn kunst speelt al langer. Ik heb een achtergrond in de kunsteducatie en het delen van mijn passie en het ‘vuurtje zien overslaan’ is dan ook iets wat bij mij past. En omdat mijn werk veel meer omvat dan alleen de resultaten van het werk in mijn atelier begin ik nu met het schrijven van artikelen.
Je hebt vast al ontdekt dat deze website tweetalig is, ik schrijf in het Nederlands en in het Engels. Ik woon en werk in Soesterberg (Utrecht) maar deel mijn interesses en expertise ook veel met Engels schrijvende ververs of textielliefhebbers. Daarnaast weet ik dat ik een aantal geïnteresseerde volgers heb die geen Nederlandse achtergrond hebben en voor hen schrijf ik daarom met liefde ook de teksten in het Engels.

Solar dye, eikels.

Thema’s die ik hier gaandeweg met je wil gaan delen zijn onder andere het reilen en zeilen in mijn verftuin en het proces van plant tot verfbad. Het is een hele zoektocht om alle oude kennis over natuurlijk verven weer boven te halen, zeker als je zo nieuwsgierig bent en de onderste steen boven wilt halen als ik 😉
Er zijn nog steeds mensen die textielvezels op een natuurlijke manier kleuren en ik heb het idee dat het ook weer steeds meer wordt opgepakt. Toch – ondanks dat de meeste mensen die zich hiermee bezighouden erg vrijgevig zijn met hun kennis – is het soms nog best een missie om bruikbare informatie te vinden. Ik wil graag bijdragen aan het delen van kennis dus zal ik hier ook mijn ervaringen uit de tuin en over het verwerken van de verfstoffen delen. Veel van de informatie die ik vind is in het Engels geschreven en daarom wil ik de informatie over mijn ervaringen zowel in het Engels als het Nederlands plaatsen.

Ginkgo Biloba, green phase. Woolfelt and embroidery, 2017

Naast thema’s uit de verftuin en het werken met natuurlijke verfstoffen zal ik ook schrijven over de wol waarmee ik werk en thema’s die voorbij komen tijdens het werken in mijn atelier. Waar mijn inspiratie vandaan komt, andere materialen en gereedschappen die ik gebruik, antwoorden op veel gestelde vragen.. om maar ergens mee te beginnen.

Ik wens je veel leesplezier hier en het lijkt me leuk iets van je te horen.

– Jodie