De natuurlijke wereld is voor mij een inspirerend en wonderlijk habitat. Ik raak gefascineerd door de manier waarop iets groeit, leeft en vorm krijgt. In gedetailleerde werken van wol en borduurgaren probeer ik de structuren en systemen van dat organische bloot te leggen en in beeld te brengen.
Het natuurlijke aspect zit zowel in mijn thematiek als in mijn materiaal. Het hele proces ligt de focus op zo natuurlijk en puur mogelijk werk maken. De wol komt van schaapherders die met liefde voor hun dieren zorgen en de kleuren komen zo veel mogelijk van planten uit mijn eigen verftuin.  Ik gebruik oude ambachten en technieken om op een hedendaagse manier botanische kunst te maken. Elke stap in mijn proces, van ruw materiaal tot afgerond werk, is onderdeel van dit grotere onderzoek om de natuur te begrijpen, maar ook om de oude wijzen weer te gebruiken om mét de aarde te werken en deze in te zetten voor een meer duurzame manier dan dat we tegenwoordig doen.

Ik geniet er van om de mensen anders te laten kijken naar de natuur en ze mee te nemen in een nieuwe richting van botanische illustraties.